Sunday, August 18, 2013SØNDAGSINSPIRASJON

- BORDDEKOR -

Vakre bordsettinger med de riktige detaljene og den rette dekoren, som passer din stil er ofte lettere å finne gjennom bildeinspirasjon, enn å tenke seg frem til det. Og noen ganger er det bare litt som skal inspirere før man finner det man liker. Det er ofte hverken avansert eller nødvendigvis kostbart å dekke vakre og unike bryllupsbord. Idag er det like vanlig å ikke bruke duk, som det er å bruke duker i bryllup. Løpere og bordbrikker kan også være gode alternativer, for de som ikke ønsker den veldig stive og formelle fremtoningen på borddekkingen. Har du likevel duk, kan også valg av dekor og blomster 'dempe' designen, hvis duk likevel er å foretrekke, i forhold til bordene utseende etc. Husk å velge sesongens blomster, og sjekk hvilke blomster som er mulig å få tak når du skal gifte deg. Det er mange som har bestemt seg for for eksempel pioner, men så er det ikke å få kjøpt på den aktuelle bryllupsdatoen. Alle farger er lov, og ikke vær redd for å bruke farger, det setter et personlig preg på dekoren, og gjør seg i tillegg veldig bra på bilder. Alt hvitt, blir fort veldig hvitt og kaldt, selv på en varm sommerdag. I Norge har det vært tradisjon med å brette 'stående' servietter, i en eller annen form, men ofte er det penere, stiligere og mer praktisk i forhold til menyer osv, å brette lave og liggende servietter. De kan du lage som en 'lomme' eller med en 'lomme' til å ha menyene i, og/eller en oppmerksomhet til gjestene. Det åpner iallefall opp for flere muligheter, og personlig liker vi i NWB liggende servietter, enten på fatet, ved siden av eller liggende på bordet ved tallerken servering. Det er også mange varianter og farger idag i tøyservietter, men papirservietter kan også brukes.Bordkort kan lages av så mangt, og der er det bare fantastien som setter grenser. Det er mange spennende fonter å laste ned, for så å printe ut. Mye kan du også gjøre selv. Litt googling så finner du svar på det meste.


Blomsterdekorasjonene skal helst være lave, slik at gjestene kan konversere uten at det er en vegg  imellom dem, Lager du de høye, husk å lag dem så høy, at man da kan se under dem. Husk også hvor du da evnt plasserer dem på bordet. Idag er det ingen regler og alt er lov. Trekasser, stettefat, oldemors gamle vaser, eller kjøpe nytt fra IKEA, alt går.

FOTO: CLAYTON AUSTIN


FOTO: STACEY WINDSOR PHOTOGRAPHY VIA UNITED WITH LOVE


FOTO: RENEE BROCK PHOTOGRAPHY VIA STYLE ME PRETTY

FOTO: KRISTYN HOGAN VIA STYLE ME PRETTY


Gamle blondeduker, lånt servise og linservietter er perfekt sammen med god gammeldags 'gråpapir', og en pen håndskrift. Eller kanskje du er så heldig å ha slikt liggende selv, eller på stedet hvor bryllupsfesten skal være, husk å spør i tide, slik at du kan skaffe det du evnt mangler for å gjennomføre din stil.

FOTO: ALI HARPER PHOTOGRAPHY VIA SNIPPET & INK

FOTO: STEVE STEINHARDT

FOTO: LAUREN BROOKS PHOTOGRAPHY


Messing og fargede glass er også veldig vakkert på bordet, og liker du den stilen er det bare å mixe & matche i alle slags farger, fasonger, design og størrelser. Bruker du forskjellige små vaser, er det også enkelt å lage blomsterdekorasjonene selv, og kjøpe og plukke dine egne favoritter. Noen velger også å ikke bruke blomster, mendre gjenstander som dekor, det er også lov. Å pynte bord er både koselig og fint å gjøre sammen med venner, hvis èn gjør det selv. Bare husk at du som brud og brudgom ikke blir de siste som sjekker lokalet, dere trenger all den søvnen dere kan få, før den store dagen. 


Popular Posts